Oktoberfeest 2014

Oktoberfest

Oktoberfeesten zitten de Laatbleujers in het bloed. München, Stuttgart, Köln, Wegberg, Sittard, zomaar enkele plaatsen waar we onder andere al eens geweest zijn. Maar ook het oktoberfeest samen met de Breultaler tijdens Echter nakermis wordt altijd graag bezocht. Of het komt door de drank, of misschien door de muziek? Zeker is dat oktoberfeest en de Laatbleujers onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Een van de mooiste ervaringen van de Laatbleujers is toch wel het bezoek aan de oktoberfeesten in München. Werkelijk een evenement van wereldklasse waar we tot op de dag van vandaag nog graag aan terug denken.

Iets kleiner van opzet maar niet minder gezellig is het oktoberfeest van Köln. Na hier inmiddels 2 keer te hebben mogen optreden voor maar liefst 3000 man, zijn we vorig jaar er naartoe geweest om het van begin tot eind zelf te beleven. Een prachtig artiestenprogramma zoals ze dat alleen in Köln kunnen. Helemaal enthousiast hadden we het voornemen om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken, en dit jaar weer kaarten te kopen.De teleurstelling was echter groot toen bleek dat de tent al helemaal was uitverkocht, en het feest aan onze neus voorbij leek te gaan.

Maar de Laatbleujers laten zich hierdoor niet uit het veld slaan, en daarom staat a.s. zaterdag toch een bezoek aan Köln op het programma. Helaas niet naar de tent, maar niet minder mooi gaan we het oktoberfeest-gevoel in de stad zelf opzoeken. Wie ons volgt op twitter of facebook zal ongetwijfeld een glimp van deze avond opvangen.