2e maandelijkse activiteit groot succes

IMG-20141016-WA0013

Donderdag 16 oktober was onze maandelijks terugkerende activiteit. Eén keer per maand wordt er door twee leden op een donderdag-avond iets georganiseerd, en deze keer was de beurt aan Ton en Ton.

Nieuwsgierig wat de twee bedacht hadden stond iedereen te wachten bij café de Witte op wat komen ging. Toen om klokslag zeven uur Piet Vinken binnenkwam werd het in een keer duidelijk. Diegene die Piet kennen, weten dat hij niet alleen regelmatig het weerbericht op tv haalt met zijn prachtige foto’s, maar dat hij ook actief is als gids in de gemeente Echt-Susteren. Wat volgde was een ruim twee uur durende rondleiding door het centrum van Echt.

Nog nooit eerder is het iemand gelukt om de Laatbleujers twee uur stil te krijgen. Dat wil niets anders zeggen dan dat het een uiterst boeiende rondleiding was, met van tijd tot tijd ruimte voor een flinke portie humor. Details in het centrum waar je normaal gewoon langs loopt of fietst, zullen vanaf nu anders bekeken worden. Een rondleiding die eigenlijk iedereen in Echt eens gevolgd moet hebben. Piet zit vol met prachtige verhalen en wetenswaardigheden.

IMG-20141016-WA0026

Na afloop werd onder het genot van een heerlijk pilsje nog tot in de kleine uren nagepraat over de indrukwekkende tocht en werd het voornemen uitgesproken om ook eens de rondleiding bij de paters van lilbosch te gaan volgen.

Kortom, Ton en Ton, bedankt voor de geslaagde avond. De lat is weer iets hoger gelegd voor het volgende koppel. Wim E en Eric E.

IMG-20141016-WA0017