Donderdag avond uitstapjes: December

img-20161208-wa0079

Donderdag 8 december waren John en Joep aan de beurt om iets te organiseren. Het enige dat van tevoren bekend gemaakt was, was dat het een buitenactiviteit was. Dat beloofde wat in hartje winter.

Om half acht werd er per fiets vertrokken. Het bleek een korte fietstocht want deze eindigde bij het buurthuis op de Cypresstraat. Eenmaal binnen werd langzaam duidelijk wat er ging gebeuren, de ballen lagen namelijk al klaar. We waren te gast bij Jeu de boules club Petanque. 

Na een heerlijk getapt pilsje om de polsen en gewrichten wat losser te maken gingen we naar buiten om een paar spannende wedstrijden te spelen. Het ging er hard aan toe, en na de nodige inspanning kwam er uiteindelijk een team met de hakken over de sloot als winnaar uit de bus.

Peter S. en Mark waren de winnaar van het eerste Laatbleujers kampioenschap jeu de boules. Hun wacht de eeuwige roem. Helemaal verdient gingen ze met de eerste prijs aan de haal.

img-20161208-wa0087img-20161208-wa0090img-20161208-wa0088

Na afloop werd er nog tot in de late uurtjes nagekaart over deze spannende avond. We kunnen dan ook iedereen, jong of oud, aanraden om eens een kijkje te gaan nemen bij deze jeu de boules vereniging. Meer informatie hierover is te vinden op http://www.petanque-echt.nl/

In januari en februari staan er i.v.m. de diverse carnavalsactiviteiten geen donderdag-avond uitstapjes op het programma. Eerstvolgende Laatbleujers-activiteit is het wereldberoemde verkes-bal bij café de witte op carnavals maandag. In de verwarmde schuur ligt dit jaar een compleet vernieuwde vloer, reden temeer om eens een kijkje te komen nemen.