De Laatbleujers gestopt met organisatie Verkesbal.

De Laatbleujers zijn na 21 jaar Verkesbal gestopt met de organisatie van het ‘Verkesbal in de sjuur van Kefee de Witte’.


Zaate Hermenie De Laatbleujers is opgericht in maart 1989. In 2014 zijn ze gestopt met muziek maken en vervolgens als vriendenclub verder gegaan. Het eerste jubileum, het 11 jarig bestaan in 2000 werd gevierd in de sjuur van Kefee de Witte, het toenmalig repetitie- en clublokaal van de Laatbleujers. Het werd een alternatieve receptie met aansluitend een Verkesbal. Het Verkesbal werd toen opgeluisterd met voornamelijk Zaate Hermeniekes.

Daar dit Verkesbal een groot succes was, hebben de Laatbleujers in samenwerking met Kefee de Witte dit bal toen jaarlijks een vervolg gegeven, met name op carnavalsmaandag in de verwarmde en smaakvol ingerichte Sjuur. Het Verkesbal werd een traditie dat veel carnavalsvierders uit Echt en de regio trok. Daar waar in de beginjaren Zaate Hermeniekes de toon zetten, werd in de loop van de tijd het programma zeer gevarieerder. Aankomend talent tot lokale en succesvolle Limburgse artiesten hebben al die jaren hun opwachting gemaakt. Dit onder het toeziend oog van de vooraf uitgeroepen ‘Biaer of Zeug’.

In 2021, na 21 jaar Verkesbal, was het de bedoeling dat het laatste Verkesbal door De Laatbleujers in samenwerking met Kefee de Witte georganiseerd zou worden. Helaas heeft dit, door corona, niet meer kunnen plaatsvinden.
De Laatbleujers kijken met veel trots terug op een fantastische periode!


Na 21 jaar Verkesbal bedanken de Laatbleujers, Kefee de Witte, de vrijwilligers, oud leden, zaate Hermeniekes, sponsors, artiesten, CV de Aester en de bezoekers (jong en oud) door de jaren heen.