Laatbleujers 2020/2021

2020, een jaar dat we niet snel zullen vergeten. Het begon goed, met carnaval en het bekende “verkesbal” op carnavals maandag. Maar helaas daarna volgde enkele eenzame weken. Via skype, jitsy en weet ik veel wat voor apps werd er wekelijks contact onderhouden met elkaar onder het genot van een pilsje. Leuk, voor even, maar toch anders.

Tussendoor in de zomerstop, toen je nog met tien mensen samen thuis op 1,5 meter afstand een pilsje mocht drinken, hebben we een “pool”-party gehouden om weer even normaal te kunnen bijkletsen. Er zijn niet altijd grote evenementen nodig om een leuke avond te hebben. De groepsfoto “alla” Grapperhaus mogen we helaas niet plaatsen.😂

Nu, enkele maanden later, zijn we het nieuwe seizoen gestart bij café de Witte. Hier werd volgens de voorschriften van het RIVM weer ouderwets gelachen. Even het afgelopen jaar evalueren en vooruit proberen te kijken op wat komen gaat. Super hoe de kasteleins van Echt het mogelijk maken om er weer even uit te kunnen. Ook afgelopen donderdag bij café ’t Hinge hebben we weer als vanouds kunnen “repeteren”.

Het eerste echte uitstapje was zondag 23 augustus bij café de witte. Een grandioos optreden van de Echter Breultaler. Het laat je Corona even vergeten. Ons tweede evenement, het Oktoberfest in koln kan door de vele regels helaas niet doorgaan, maar dat halen we allemaal nog wel in.

Vooruit kijken op wat komen gaat is moeilijk, ook wij moeten het maar afwachten. Onze agenda is voorlopig leeg, maar dat betekend dat er ook veel in kan zodra er weer wat meer mogelijk is. We blijven de lokale Echter ondernemers zoveel mogelijk steunen. Ook voor een hapje en een drankje kun je in Echt-Susteren op genoeg plaatsen terecht. Voor nu, blijf gezond, en wie weet treffen we ons ergens onder het genot van een pilsje.

De Laatbleujers.