De Laatbleujers hebben kennis genomen van het overlijden van Appie van den Bosch.

Appie was vanaf de oprichting in 1989 tot het muzikale einde in 2014 25 jaar onafgebroken lid van Zaate Hermenie de Laatbleujers. Samen met Wim Monnens was Appie een van de gangmakers met legendarische sketches die in de loop der jaren ten tonele zijn gebracht op ondermeer de Aesterparade, meerdere deelnames aan Limburgs Kampioenschappen Zaate Hermeniekes met als hoogtepunt het Limburgs Kampioenschap in 1993 in Susteren. Ook zeker vermeldingswaardig zijn de optredens in Duitsland bij de carnavalsvereniging Hei on Klei in Wegberg en bij het Weinblutenfest in Bad Hönningen.

Bij het Verkesbal dat vele jaren op Carnavalsmaandag in de sjuur van Keffee de Witte door de Laatbleujers werd georganiseerd, had Appie in de eerste jaren als presentator een belangrijke rol. In 2006 werd hij echter op weg naar huis overvallen. Na zijn herstel droeg hij de presentatie over aan Wim Monnens. Deze gebeurtenis was een absoluut dieptepunt in het bestaan van de Laatbleujers. Gelukkig bleef Appie wel nog zeer betrokken zodat de Laatbleujers en publiek nog tot het einde in 2014 van zijn talenten konden genieten.

Appie heeft een onmiskenbare rol gehad in de vele hoogtepunten die Zaate Hermenie de Laatbleujers in 25 jaar hebben beleefd. Zijn verdiensten als gangmaker, entertainer houden de Laatbleujers in dankbare herinnering.

Vriendenclub de Laatbleujers wensen kinderen, kleinkinderen en familie veel sterkte toe.