Carnaval 2015

Het seizoen is weer geopend. Carnaval is net zoals de oktoberfeesten onlosmakelijk verbonden met de Laatbleujers. Sinds de oprichting hebben we dan ook al menig feest bezocht, optochten gelopen en zaate hermeniekes treffen meegemaakt. Een van de hoogtepunten was toch wel ons optreden in de zoepkoel in Venlo, alweer 5 jaar geleden. Ook het winnen van het LKZH in 1993 staat in ons geheugen gegrift.

Dit jaar zijn diverse Laatbleujers er op uit geweest om de carnaval te openen. Na het “net neet” openen bij café de Witte met de net neet prinsen op zondag, zijn Maastricht, köln en  Maaseik zo maar wat plaatsen die dit jaar zijn bezocht. Aanstaande donderdag zullen tijdens de “repetitie” dan ook de ervaringen van iedereen uitgewisseld worden.

Onze volgende carnavals-activiteit is een bezoek aan het Concours de Couchons de Carnavalesque van sociëteit Sus Scrofa waar we al jaren een goede verstandhouding mee hebben. Al bij diverse optredens hebben we dankbaar gebruik gemaakt van enkele invallers uit Sus Scrofa. We laten ons dan ook graag zien op hun treffen op vrijdag 21 november. Meer informatie hierover is te vinden op hun website: www.susscrofa.nl

2015 word voor de Laatbleujers misschien wel het drukste carnavals-seizoen ooit. Doordat de instrumenten aan de kant zijn gezet is er meer tijd om andere dingen te ondernemen. In de agenda worden nog regelmatig uitstapjes toegevoegd. Ons eigen hoogtepunt met de carnaval word natuurlijk weer het jaarlijks terugkerend verkes-bal bij café de witte. Het boegbeeld van het verkes-bal heeft inmiddels een likje verf gekregen en staat klaar om weer boven de entree plaatst te nemen. Kortom we zijn er klaar voor.

 

zoepkoel2