Vakantie

Het seizoen zit er weer op, de laatste “repetitie” is afgelopen donderdag geweest.

Alle vaste aktiviteiten zijn weer goed verlopen, zoals o.a. op carnavals-maandag bij café de Witte het alom bekende “verkesbal”, waar in een bomvolle sjuur de nieuwe “Verkeszeug” GiseleMarie werd uitgeroepen. Een geweldige activiteit, met mooie artiesten, die ook volgend jaar weer een vervolg gaat krijgen.

In september 2018 stond een Oktoberfeest op het programma. Om eens een keer ergens anders te gaan kijken, zijn we terecht gekomen in Neuss. Een oktoberfeest zoals alleen de Duitsers dat kunnen, maar dan dicht bij huis.

In februari 2019 stond een reünie op het programma. De Laatbleujers trokken in de beginjaren vaak naar Wegberg, lang voordat overal de oktoberfeesten als paddestoelen uit de grond schoten wist men hier al wat feesten was. Goed drinken en tussendoor een heerlijke eisbein. Helaas (of misschien maar beter) zijn er van deze avond geen foto’s beschikbaar.

De carnaval wordt door de Laatbleujers ieder jaar traditioneel afgesloten 2 vrijdagen erna bij “Miep” in Koningsbosch. Deze avond is een vast en onmisbaar onderdeel geworden in onze agenda. De video die daar gemaakt is van onze zangers Ton C en Jo H (niet van Spik en Span) staat op onze Facebookpagina en is een echte aanrader.

In juni stond het bekende Schlagerfestival van café ’t Hinge op het programma. Een goede diskjockey, leuke artiesten, een geweldige pinkster-middag georganiseerd door Nicol en Rob.

Een voor de Laatbleujers heftig jaar, met gelukkig iedereen weer in goede gezondheid zijn we klaar voor een paar weken vakantie. Eind augustus gaan we weer van start en gaan we het afgelopen jaar nog eens dik overdoen en er een geweldig succes van maken.

In september beginnen we dan ook met een bezoek aan het Duitse Obermaiselstein. We gaan kijken naar een zogenaamde almabtrieb, hoe het vee uit de bergen weer terug naar de stal gaat voor de winter. Hier zal goed bij gegeten en gedronken moeten worden om dit alles in goede banen te leiden. Meer informatie hierover is te vinden op https://www.allgaeu-viehscheid.de/obermaiselstein.html

Tot ziens bij een van onze activiteiten.